Εταίροι

MARINETRAFFIC (WOWGROUP)

Συντονιστής:  Το MarineTraffic είναι μία από άκρη-σε-άκρη υπηρεσία βασιζόμενη κυρίως στο Automatic Identification System (AIS) για τον εντοπισμό της θέσης των πλοίων και την αναπαράσταση τους σε πραγματικό χρόνο σε διαδραστικό χάρτη. Τα δεδομένα AIS συλλέγονται από το δίκτυο δεκτών του MarineTraffic, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο AIS και αποτελείται από περισσότερους από 2,000 παράκτιους σταθμούς παγκοσμίως. Το MarineTraffic ακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα ίχνη 180,000 και πλέον πλοίων ανά πάσα στιγμή, ενώ δέχεται μηνύματα από περισσότερα από 250,000 πλοία ημερησίως. Στην υποδομή Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) η MarineTraffic λαμβάνει ημερησίως εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις πλοίων και αποθηκεύει δισεκατομμύρια εγγραφές.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι η αρχαιότερη σχολή μηχανικών της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης λειτουργίας της, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιστημονική, τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αποτελείται από 5 τομείς εκ των οποίων ο Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος περιλαμβάνει το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, ένα από τα παλαιότερα εργαστήρια της Σχολής και από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. Στεγάζεται σε κτίριο συνολικού εμβαδού 5.000 m2 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και διαθέτει δύο διώρυγες κυματισμών και δύο μεγάλες δεξαμενές 25×27 m με κυματογεννήτριες πραγματικών κυματισμών. Εκτός των μετρητικών συσκευών εργαστηρίου, διαθέτει μετρητές κυμάτων και ρευμάτων πεδίου και σύστημα συλλογής δεδομένων.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΘ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΓΩN

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το κυρίως campus βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 430.000 m2, ενώ ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του, είτε εκπαιδευτικές είτε διοικητικές, βρίσκονται εκτός της πανεπιστημιούπολης ή σε άλλες πόλεις. Συνολικά περιλαμβάνει 10 σχολές, που συγκροτούνται από 40 τμήματα και 1 μονοτμηματική σχολή.

Comments are closed.